marți, 15 aprilie 2014

Ejacularea precoce, abordare si terapie. Dr. Florin Zainea, medic specialist in Psihoterapie-Sexologie, a discutat online cu cititorii SuifanOriginal.ro

Daca aveti intrebari legate de aceasta problema de care sufera majoritatea barbatilor, nu ezitati sa ne contactati si in cel mai scurt timp posibil veti primi un raspuns de la un specialist. 


Dr. Florin Zainea / Foto: Arhiva personala

Ejacularea precoce este una dintre cele mai frecvente disfunctii sexuale masculine, cu care se confrunta deopotriva adolescenti, tineri, adulti. In unele cazuri, numai gandul la o situatie stimulanta sexual poate determina ejacularea; in majoritatea cazurilor insa, aceasta are loc la scurt timp dupa penetrare. Totusi, problema ejacularii precoce are si solutie. Despre toate acestea, dr. Florin Zainea , medic specialist in Psihoterpaie si Sexologie, a discutat online cu cititorii Suifan Original.ro.


Dr. Florin Zianea este medic specialist in Psiho-Sexologie, cu competenta in Ecografie Endocrina. Domeniu principal de activitate: Andrologie. Activitate clinica:  disfunctie erectila, ejaculare precoce, boala La Peyronie, andropauza; investigarea si tratamentul infertilitatii masculine si de cuplu, analiza lichidului seminal (spermograma); ecografie testiculara, peniana si prostatica trans-rectala. Este autor principal sau coautor a numeroase lucrari stiintifice publicate in reviste internationale precum Fertility Sterility, The International Journal of Andrology, The International Journal of Impotence Research sau prezentate la congrese si reuniuni stiintifice. Este membru al European Academy of Andrology (EAA), al Societatii Italiene de Andrologie si Medicina a Sexualitatii (SIAMS) si al Asociatiei pentru Medicina Sexualitatii din Romania (AMSR).
Ejacularea precoce este caracterizata de un timp scurt al raportului sexual, un control scazut asupra ejacularii si consecinte psihologice personale si relationale negative. In timp ce unii barbati prezinta acest simptom drept o consecinta a altor conditii patologice precum disfunctia erectila, prostatita sau hipertiroidismul, un procent de circa 2% din populatia masculina prezinta acest simptom inca de la primele raporturi sexuale, aceasta situatie purtand numele de ejaculare precoce primara. Terapia ejacularii precoce se refera in primul rand la eliminarea cauzelor ce stau la baza ei, doar dupa aceea ajungandu-se la tratamentul sexologic sau farmacologic.
Cateva situatii:
“Ma intreb de ce prima ejaculare se produce intr-un timp de 10-15 minute, iar a doua – la interval mult mai mare, o ora sau peste. Exista tratament pentru ejaculare precoce?” (Mircea, 21 de ani)
“De circa opt luni iau un medicament pentru hipertensiune arteriala. De vreo 4 luni, apetitul meu sexual a scazut, iar atunci cand fac sex, ejacularea este precoce. E din cauza medicamentului pentru hipertensiune sau este varsta de vina? Probleme cu tensiunea arteriala am de 3 ani, iar medicamentele mai usoare pe care le-am luat nu mi-au produs probleme sexuale.” (Nelu, 54 de ani)
“Sunt casatorita cu sotul meu de sase ani. Viata sexuala la el nu este pe prim plan. La fiecare contact sexual, ejaculeaza foarte repede. Mentionez ca avem doi copii. Imi doresc o viata sexuala activa, dar nu reusim. Ejaculeaza foarte repede. Ce tratament sa urmez? Va multumesc. Acest lucru afecteaza casnicia noastra. (CoNy, 31 de ani)
“Marturisesc ca ma masturbez destul de des si ejaculez dupa circa trei minute. Nu am avut inca contact sexual. In timpul sexului va dura la fel? Asta este ejaculare precoce? Daca nu ma voi mai masturba se va trata de la sine? (Stelica, 20 de ani)

"Prietenul meu ejaculeaza mai repede decat mi-as fi dorit eu. Sunt foarte frustrata din acesata cauza si ma gandesc serios la viitorul nostru.  Ma atrage fizic, il iubesc, dar faptul ca ejaculeaza atat de repede ma irita pentru ca nu pot atinge niciodata orgasmul"
Sursa: Medilive.ro
Director WEB

2 comentarii: